На українсько-польському кордоні стартує будівництво міжнародного пункту пропуску

3 вересня на українсько-польському кордоні заклали перший камінь автомобільного пункту пропуску “Нижанковичі-Мальховіце”. Офіційно його будівля буде повністю розташованa на території Польщі, незважаючи на те, що там разом працюватимуть і польські, і українські митники. На будівництво Польща виділила 109 млн. злотих.

Перший камінь заклали з боку польського Мальховіце. Він символізує початок будівництва. Завершити його планують за 4 роки. За словами воєводи Підкарпатського воєводства Єви Леніарт, перетнути кордон в пункті пропуску можна буде тільки автомобілем, пішохідного перетину проект не передбачає.

“Реалізація запланованого переходу Нижанковичі-Мальховіце запланована за 48 місяців. Це дуже великий перехід, 4300 квадратних метрів. Крім цього, також буде інфраструктура, під’їзні дороги. Тут будуть пропускати машини, вага яких не перевищує 3,5 тонни. Будівництво цього переходу скоротить час перетину кордону і розвантажить пункт “Шегині-Медика”, – каже Єва Леніарт. Дорогу з української сторони до майбутнього пункту пропуску почали ремонтувати в червні цього року. Більше половини грошей на це виділили з польського бюджету.

“Роботи виконує польська компанія” DROG-BUD “. Тендер був проведений ще 5 років тому. Ремонт дороги коштує 25 млн EUR. Це польські кошти з частиною дофінансування українського продукту. Тому що за контрактом це повинен бути на 60% польський продукт”, – говорить керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області Олег Береза. На завершення будівництва чекають також місцеві жителі. До найближчих пунктів пропуску з Польщею в Шегинях чи в Смельніце їм треба добиратися більше 30 кілометрів.

Джерело suspilne.media
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти