Водіям розповіли, що буде якщо спрямовану шину поставити навпаки

Експерти розповіли, що буде якщо встановити спрямовану шину навпаки, передає «Твоя МАШИНА».

У спрямованих шинах водовідштовхувальні канавки розташовані по ходу руху колеса і сходяться до центру напрямку обертання. Такі покришки бувають симетричними (коли елементи протектора дзеркально повторюють один одного) та асиметричними (малюнок на обох сторонах різний).

Спрямовані шини збільшують зчеплення, оскільки передні колеса осушують дорогу для задніх коліс. Взимку спрямовані шини дозволяють видаляти сніг із плями контакту з поверхнею. Однак якщо такі шини встановити неправильно, то гальмівний шлях подовжується.

Так, за швидкості 100 км/год він збільшується на 1-1,5 метра. Також збільшується ймовірність ковзання по воді, оскільки вода не видалятиметься з плями контакту з поверхнею. Також неправильно встановлені шини ускладнюють керування машиною, а гума швидше зношується та шумить під час руху.

Якщо встановити неправильно лише одне колесо, то опір коченню буде різним, і автомобіль буде вести убік. Якщо ж довелося встановити одне направлене колесо через прокол, то треба їхати в автосервіс на швидкості не більше 80-90 км/год.

Але в неправильній установці спрямованих шин є плюси. Так, збільшується зчеплення з пухкою поверхнею чи брудом. Але спеціально робити цього все одно не варто.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти