Українці в Польщі не можуть обміняти водійські права: оновлено

22 вересня 2022 року на сайті Головного сервісного центру МВС з’явилась новина про те, що Польща стала першою країною, де можна обміняти українське посвідчення водія.

А також ще в березні Польща прийняла рішення, що українцям дозволено їздити з українськими правами до 31 грудня 2022 року, а потім потрібно обміняти їх на польські без іспитів. Якщо ж, права залишаються українськими, водіїв чекають штрафи.

5 листопада 2022 року до редакції сайту “Твоя МАШИНА” звернувся наш читач, який вирішив скористатися даною послугою в Польщі і обміняти своє українське посвідчення водія на польське.

“Прочитав вашу статтю про обмін водійських прав у Європі і хочу сказати, що тут не все так просто. У мене є власний досвід такого обміну в Кракові. Справа в тому щоб обміняти наші водійські права на польські, потрібно підтвердження з Генерального консульства в Кракові про те, що права справжні. За це консульство бере не малу плату 125 злотих. А ось роботу свою не виконує, прикриваючись війною в Україні, де працюють сервісні центри і права, як і раніше видають. Тому сотні справ з такого обміну просто зависли на невідомий термін.
В консульство за поясненням я звернувся, але відповіді не отримав.
Зробив поста в ФБ у групі сайт президента, але і там мене назвали ботом і заблокували.” – написав нам Михайло Ватраль.

Михайло отримав відповідь від поляків, що термін зміни українських прав продовжено до 24 лютого 2023 року, бо невідомо скільки знадобиться часу, щоб отримати підтвердження від консульства.

Редакція сайту “Твоя МАШИНА” в свою чергу надіслала запит в консульство.

Ми чекали на відповідь майже два місяці, але не дочекалися. Нам так і не пояснили в чому причина затримки видачі підтвердження. Сподіваємось, що найближчим часом це питання буде вирішено і українські водії зможуть скористатися обіцяними послугами і уникнути штрафів.

В той же час в польскому місті Гданськ відкрили новий філіал ДП “Документ”, де можна обміняти українські права у разі:

– зміни анкетних даних водія;

– закінчення строку дії;

– ушкодження посвідчення водія.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти