Ford GT40 з фільму «Ford проти Ferrari» буде виставлений на аукціоні Mecum (фото)

Копія легендарного гоночного авто Ford GT40, на якому під час зйомок їздив актор Christian Bale, буде продана на початку 2020 року на аукціоні Mecum в США.

Даний екземпляр створений компанією Superformance, що спеціалізується на точних копіях культових спорткарів минулого, переважно американських. Ford GT40 вона зібрала ще до зйомок фільму, і просто запропонувала спорткар студії 20th Century Fox. Близнюка легендарного спорткара представляв Rich MacDonald, чий батько Dave McDonald став першим гонщиком, який отримав перемогу за кермом Shelby Cobra. Ну, а Carroll Shelby, конструктор Shelby Cobra, став головним розробником Ford GT40 – в кінокартині його роль виконує Matt Damon.

Зовні репліка дуже точно повторює оригінальний Ford GT40, але у неї більш сучасна технічна складова. Наприклад, замість старого 7,0-літрового V8 з гонок NASCAR, встановлений 8,4-літровий агрегат від тюнінг-ательє Roush Performance потужністю понад 600 кінських сил, в парі з 5-ступінчастою МКПП RBT/ZF натомість оригінальної 4-швидкісної.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти