Рідкісну 400-сильну Alfa Romeo планують продати за $200 тисяч (фото)

На торгах Les Grandes Marques du Monde au Grand Palais, які відбудуться 6 лютого в Парижі, аукціонний дім Bonhams спробує продати рідкісну Alfa Romeo 75 Turbo Evoluzione.

У 1980-х було випущено 500 таких седанів. За цю «Альфу» планують виручити близько 180 тисяч євро або 200 тисяч американських доларів.

Випустити 500 дорожніх 75 Turbo Evoluzione «Альфу» змусив діючий в кінці 1980-років регламент FIA. Від звичайної Turbo-версії «еволюційна» відрізнялася трековими налаштуваннями шасі та підвіски, обвісом і легкосплавними колесами BWA. При цьому турбомотор хоч і був заявлений як 155-сильний (як на 75 Turbo), за фактом видавав більше: для цього збільшили тиск наддування і переробили випускний колектор. Як говорили в компанії, в такому варіанті двигун був більше пристосований для подальшого тюнінгу.

Виставлений на продаж екземпляр був створений автоспортивним підрозділом Alfa Corse по специфікації A1 для італійської команди Top Run Racing. У 1991 році автомобіль продали Euro Magnum Automotive Racing, яка виступала на ній в нідерландському чемпіонаті.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти