Tesla Model S раптово прискорилася і влетіла в будинок: водієві довелося вистрибувати на ходу

Відбулася чергова аварія з виходом з-під контролю електрокара Tesla, на цей раз в Пекіні.

За словами очевидців, увечері 12 грудня білий Tesla Model S врізався в будівлю в житловому районі Хайдянь в Пекіні. Водій на півдорозі вистрибнув з машини, і дивом ніхто не постраждав. Про це повідомляє видання Autohome.

На знімках видно, що автомобіль сильно пошкоджений. Його передня частина в’їхала під підставу балкона на першому поверсі. Сталева решітка балкона розвалилася, імовірно, через сильний удар транспортного засобу. Згідно з поясненнями власника, автомобіль раптово не впорався з керуванням і на швидкості 80 км / год врізався в житловий будинок.

Всього кілька днів тому схожий випадок втрати контролю над Model X стався в Південній Кореї. В результаті аварії загинув власник Model X. В даний час невідомо, чи немає загальної причини цих двох неконтрольованих аварій.

У Китаї вже було багато подібних аварій: в червні цього року в Наньчане відбулися аварія і пожежа, пов’язані з Model 3. Власник автомобіля сказав, що перед інцидентом автомобіль раптово розігнався до 127 км / год, чоловік намагався гальмувати, але електрокар не реагував. Довелося маневрувати, щоб не врізатися в інші транспортні засоби, і, проїхавши близько 8 кілометрів, нарешті, йому вдалося направити його в купу піску біля дороги.

У серпні цього року автомобіль Tesla Model 3 раптово втратив керування і влетів на заправну станцію на Янсі-роуд в Шанхаї, в результаті чого двоє людей отримали травми і були пошкоджені інші автомобілі. Власник запевняв, що не використовував функцію автопілота.

Також в серпні на стоянці в житловому районі міста Веньчжоу автомобіль Model 3 на високій швидкості врізався в шлагбаум біля в’їзду на парковку, а потім сильно пом’яв кілька автомобілів на стоянці. Власник машини був поранений і в інтерв’ю ЗМІ розповів, що в 100 метрах від стоянки Model 3 раптово вийшла з-під контролю і не реагувала на натискання гальма.

Китайська влада просить автомобілістів не покладатися на допоміжні функції водіння при повсякденному використанні автомобіля, оскільки технології, пов’язані з автопілотування, ще не повністю опрацьовані.

Читайте також: Компанія Toyota в 2021 році презентує електромобіль, що заряджається за 10 хвилин

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти