Українець змайстрував забавний електрокар, “схрестивши” велосипед і моторолер: фото

Умілець з Олександрії (Кіровоградська область) своїми руками спорудив собі електромобіль і успішно роз’їжджає на ньому по вулицях міста вже близько року, повідомляє «Твоя МАШИНА».

Сергій Мельник, коли вирішив створити електричний транспортний засіб, починав з електровелосипеда. Одержаний трицикл був вдалим, практичним і надійним. Взагалі Сергій – послушник в Свято-Покровському монастирі, який знаходиться за 10 кілометрів від дому, і для зручності він створив чотириколісний транспортний засіб. На розробку і виготовлення пішло 2 роки, і в результаті був створений електророллер.

В основу конструкції лягла міцна рама, а розміститися на електророллері можуть три людини.

Колеса було чотири, але управління здійснювалося як у мотоцикла.

Водійське місце розташоване по центру, на ньому є тріп-комп’ютер і екран з інформацією про стан батареї. Електророллер має склоочисник і повний комплект світлотехніки, щоб вільно їздити по дорогах загального користування.

Сергій розумів важливість хорошого акумулятора, тому купив енергоємну, довговічну літій-тітанатну батарею. Електродвигун має потужність 1,5 Вт і йде в парі зі штатним редуктором. Таке оснащення здатне розігнати машину до 60 км / год, але заради економії заряду батареї Сергій обмежив максимальну швидкість до 45 км / год. Так на одному заряді можна проїхати 30 км. Ціна машини склала 65 тис. грн.

Заряджати машину можна від звичайної розетки на 220 В. На 100 км Сергію потрібно всього 4,5 кВт, тому навіть за новітніми тарифами ціна виходить така маленька, що утримувати такий електромобіль не дорожче велосипеда.

Читайте також: Названо кращі авто з великим пробігом, які не підведуть і будуть служити довго

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти