В мережі показали унікальний гібрид “Запорожця” і Porsche

Розташування двигуна в задній частині авто не самий популярний варіант, який використовується невеликою кількістю виробників автомобілів. На Заході, безсумнівно, найпопулярнішим автомобілем з оппозитним двигуном є Porsche 911, який випускається з середини 1960-х і став настільки популярним, що його індекс став назвою моделі. Ну а на пострадянському просторі, звичайно, найвідоміша модель з двигуном позаду – «Запорожець». Аккаунт в Instagram “zazmyzaz” показав цікаве поєднання комбінацій двох автомобілів. Варто відзначити, що “Запорожець” і Porsche – різні машини, які почали свій шлях приблизно в один і той же час – в середині 60-х років минулого століття. Хоча Porsche 911 позиціонується як спортивний автомобіль, а “Запорожець” як найекономічніший автомобіль для рядового радянського автомобіліста, у них багато спільного.
Перша, найбільш очевидна схожість між двома автомобілями – це наявність двигуна ззаду. Крім того, машини були схожі і тим, що до четвертого покоління Porsche, як і “Запорожець” мав повітряне охолодження двигуна. Нарешті, обидва автомобілі – це двохдверні чотиримісні купе.
Очевидно, беручи до уваги всі ці подібності, художник створив дуже цікавий варіант дизайну, що об’єднує конструкції двох автомобілів. У представленій презентації більша частина кузова належить Porsche, але передня частина була взята в “Запорожця”. І, треба сказати, цей гібрид виглядає дуже органічно. Машина виглядає дивно по агресивному, викликаючи відчуття або від BMW, або від японських спортивних автомобілів.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти