Українцям назвали найпоширеніші схеми шахраїв на дорогах

Здавалося б, в 2021 році про всі обмани на дорозі вже давно відомо, але шахраї люди винахідливі і придумують нові способи, як обдурити довірливих водіїв.

Про найпопулярніші шахрайські схеми, ми зараз і поговоримо.

1. Загадкова поломка

Обман розрахований на автовласників, які не дуже добре розбираються в технічному пристрої машини. Під час руху шахраї показують вам знаками, що у вас щось з машиною і потрібно зупинитися. Після того, як ви з’їжджаєте на узбіччя і зупиняєтеся, новий знайомий пропонує свою допомогу і просить підняти капот, непомітно для вас він бризкає маслом на гарячий мотор. Агрегат починає диміти, а обманщик радить заїхати в найближчий автосервіс до його знайомих, де за огляд і діагностику машини візьмуть значну суму.

Таким же способом змінюють і “проблемні деталі”, тому не підпускайте до своєї машини сторонніх, особливо в підкапотний простір.

2. Розбитий телефон

Там де дорога проходить через закриті ділянки, обманщики кидаються під машини, які їдуть з невеликою швидкістю. Сам звук удару вони імітують за допомогою пляшки, а потім падають під машину. “Потерпілий” стверджує, що з ним все в порядку, а от його смартфон розбили і демонструє заздалегідь зіпсований телефон. Після цього він пропонує водієві, щоб той сплатив за смартфон на місці.

Однак варто пам’ятати, що потрібно зберігати холоднокровність і викликати поліцію. Швидше за все за цей час обманщик зникне. Але якщо з вас вимагають гроші занадто агресивно, закрийтеся в машині до приїзду правоохоронців.

3. Подарунок від попутника

Багато водіїв, якщо в авто є місце, підвозять голосуючих на узбіччі. Пасажир під час поїздки непомітно залишає згорток з чимось незаконним, а після свого виходу з машини повідомляє спільникам про пастку. Ті в свою чергу переодягаються в поліцейську форму, зупиняють автомобіль і знаходять згорток. Говорячи, що ця знахідка тягне на кримінальну справу вони натякають на хабар.

Тому будьте обережні і якщо підвозите незнайомця, дивіться що він робить і уважно огляньте салон після його виходу з авто.

4. Спущені шини

Відійшли від машини на перекус або відпочинок, повернулися, а у авто пробито колесо. Шахраї розраховують, що ви почнете панікувати і залишите цінні речі без нагляду з відкритими вікнами або дверима, поки підете за запаскою до багажника.

Тому не залишайте автомобіль відкритим, навіть коли відходите до багажника.

5. Обман з розміном готівки

Цей обман може трапиться з вами в придорожніх магазинах. Ви хочете розплатиться великою купюрою, а продавець каже, що у нього немає здачі. Людина поруч пропонує вам розбити суму дрібними купюрами, але насправді його гроші – це фальшивка.

Щоб уникнути подібних ситуацій розміняйте гроші заздалегідь, якщо вам має бути довга дорога або платите картою, якщо в магазині є термінал.

Джерело uainfo.org
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти