Класифікація легкових автомобілів

Класифікація сучасних легкових авто побудована на їх габаритах та типі кузова, і включає шість основних груп.

А-клас “Особливо малий”. До нього відносяться малогабаритні “машини-мікролітражки” й так звані “сіті-кари” для міста. Найчастіше, довжина і ширина не перевищують 3,8 і 1,6 м відповідно.

В-клас “Малий”. Такі моделі особливо популярні в Європі через їх маневреність в потоці міста і місткість. Розміри складають 3,8-4,4 м в довжину і 1,5-1,7 м в ширину.

С-клас “Малий середній” або “гольф-клас”. Типовий представник ー Volkswagen Golf. Довжина становить 4,2-4,6 м, а ширина ー 1,6-1,75 м.

D-клас “Середній”. Ідеально підходять для далеких подорожей, що передбачає додатковий комфорт. До цієї категорії відносяться авто довжиною 4,6-4,8 м і шириною 1,7-1,8 м.

Е-клас “Вищий середній” ー це поєднання характеристик середнього класу і представницьких авто. Їх також називають авто “бізнес-класу”, оскільки вони мають високий рівень комфорту та оснащення. Довжина коливається між 4,8-5,0 м, ширина становить понад 1,8 м.

F-клас “Представницький” включає флагмани модельних лінійок. Вони комфортні, потужні і технологічно сильні. Довжина, як правило, більше 5,0 м, а ширина понад 1,8 м.

Джерело auto-portal.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти