Як переночувати в автомобілі не менш комфортно і безпечно ніж в готелі

Ночівля в автомобілі повинна бути і зручною, і безпечною. Якщо ж ці параметри не дотримуються, то краще переночувати в готелі або придорожньому мотелі.

У яких випадках не рекомендується залишатися на ніч в машині:

Ні в якому разі не потрібно залишатися ночувати на узбіччі дороги, в місцях, де ночівля в автомобілі заборонена за законом, а також в місцях, де встановлені дорожні знаки про наявність диких тварин.

Уникати варто і таких місць, як мости, тунелі, темні провулки.

Не рекомендується спати поруч з зупинковими комплексами, поблизу дитячих садків та шкіл, поруч з інститутами, ресторанами і кафе.

Як комфортно розміститися в машині

Якщо ви заздалегідь плануєте провести ніч в автомобілі, зробіть так, щоб напередодні поїздки в ньому не було непотрібних речей, прибирайте все зайве, а з собою візьміть тільки необхідне.

Багажник на даху врятує більшу частину вільного простору вашого автомобіля і зробить ночівлю більш комфортною.

Ретельно поприбирайте в салоні автомобіля, що б вам було якомога приємніше знаходиться всередині вашого тимчасового “будинку”.

На універсалах і хетчбеках така опція присутня з заводу і все, що потрібно зробити для рівної поверхні – це прибрати підголовники, змістити передні крісла до торпеди, відкинути їх спинки в крайнє заднє положення, а також опустити задні спинки сидінь і розкласти на всю площу автомобіля матрац.

На седанах іноді для того, щоб домогтися рівної поверхні, доводиться відстібати нижню подушку заднього крісла. Пакети з речами можна буде скласти на передні сидіння, щоб вони не заважали.

Якщо ви можете витратити гроші на автомобільний двоповерховий намет, то це значно поліпшить вашу ночівлю.

Якщо ви завзятий мандрівник, то вам обов’язково потрібно придбати надувний матрац. Сьогодні є безліч варіантів з різними параметрами і цінами.

Як ночувати з комфортом в різні пори року

В першу чергу необхідно придбати москітні сітки на вікна, інакше відпочинок буде зіпсований комахами.

Далі непоганим варіантом буде наявність світловідбивних ковдр для завішування лобового і заднього скла автомобіля від променів сонця.

Обов’язково обзаведіться спальними мішками, адже це єдина річ, яка зможе зігріти вас, якщо раптом вночі в дорозі трапиться неприємність – наприклад, заглохне двигун автомобіля. Дочекатися допомоги вдень ​​набагато простіше, ніж вночі, тому навіть в мороз -30 градусів Цельсія можна буде з превеликим комфортом переночувати в холодній машині.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти