Кожен третій планує купити авто: за що готові заплатити українці

Кожен третій житель України готовий придбати машину, причому в більшості випадків вибір буде зроблений на користь седана на бензині або газі, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Згідно з дослідженнями, 67% опитаних їздять на автомобілі, 5% володіють мотоциклами, а 6% вибрали велосипед, самокат або моноколесо.

Серед автомобілістів 69% їздять кожен день, 22% – раз на тиждень, 7% – кілька разів на місяць.

61% користуються автомобілем більше 10 років, 20% – менше 5 років.

У 22% людей немає машини, але кожен третій планує її купити незабаром, а кожен сьомий орендує автомобіль або їздить в якості пасажира.

12% вважають за краще купувати машини з автосалону, а 88% роблять вибір на користь вживаних авто. З них 57% віддають перевагу українській вторинці, 20% – старим авто з Європи, 9% – биткам з США і 2% – машини з Азії.

Німецькі моделі воліють 46% опитаних, потім йдуть авто японського виробництва – 21%. 8% осіб вважають за краще машини французьких брендів.

Так виглядає ТОП-10 популярних марок: Volkswagen (21%); Mercedes-Benz (10%); BMW (8%); «ВАЗ» (8%); Renault (7%); Skoda (6%); Ford (6%); Audi (5%); Opel (5%); Daewoo (3%).

29% українців вважають за краще седани. Потім йдуть універсали – 23%, і по 11% припадає на компактні хетчбеки і масивні позашляховики. 10% вибирають мінівени.

Незважаючи на глобальну популяризацію електромобілів, 36% людей розглядають тільки бензинові машини, 25% – дизельні, 27% – з одночасною подачею газу і бензину. А ось гібридні і електричні машини цікавлять тільки 2,3% опитаних.

Найважливішим критерієм при виборі автомобіля для 88% українців є надійність, для 55% – витрата палива, для 28% – швидкість і потужність і для 22% важливий пробіг автомобіля.

У той же час на б/у машину середньостатистичний українець готовий витратити мінімум 5 000 доларів.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти