Ціни на старі автомобілі почали падати: в чому причина

За останні кілька місяців ціни на б / у автомобілі в світі помітно піднялися. Однак недавно зростання змінилося падінням, передає «Твоя МАШИНА» .

Почалося все півтора роки тому, коли почалася всесвітня пандемія. У період карантину багато хто відмовився від громадського транспорту і стали купувати особисті авто. Велика частина майбутніх автовласників вибрали вторинний ринок, що і призвело до зростання цін на б / у варіанти.

Також дався взнаки брак нових машин. Справа в тому, що нестача компонентів привела до збіднення складських запасів. В результаті навіть ті, хто планував купити новий автомобіль, теж пішли на вторинний ринок.

Таким чином, в США машини з пробігом подорожчали на 40%. Ціни деяких б / у автомобілів перевищили вартість своїх аналогів з автосалону. У червні 2021 року середня ціна б / у авто склала 25 000 доларів, що на 26% більше, ніж роком раніше, і на 29% більше, ніж два роки тому. Однак на початку липня ціни знизилися на 1,7%.

Експерти впевнені, що пік уже пройдено. Однак навряд чи ціни опустяться до рівня цін до пандемії.

Зниження цін відбулося і в Україні. Це відбувається у зв’язку з ослабленням карантинних обмежень і введення пільгового періоду розмитнення «євроблях». Зараз ціни на б / у машини опустилися до торішніх результатів.

Таким чином, моделі радянського автопрому можна придбати за 300-500 доларів, а «іномарки» коштують від 2 000 доларів. Також поступово дешевшають автомобілі з США.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти