Порівняння німецьких і японських машин: які з них якісніше, надійніше і безпечніше

І у німецьких, і у японських автомобілів є шанувальники. Але які ж моделі все-таки краще? Різні параметри порівняє «Твоя МАШИНА» .

1. Вартість за одиницю

Японські машини дешевше, ніж німецькі. Зокрема, це пов’язано з економікою країни. Справа в тому, що Японія займає третє місце в світі за величиною економіки, тому на внутрішньому ринку моделі продаються дешевше. Населення Японії може частіше міняти транспортні засоби, продаючи свої старі машини задешево.

2. Якість

Німці займаються складанням автомобілів дуже довгий час. Німеччина мала перевагу і в гонках, пропонуючи свої двигуни. Німці прагнуть не тільки до потужності, а й актуальності і якості.

3. Довговічність

Німецькі бренди високотехнологічні, тому для обслуговування машин потрібно більше коштів. Але при належному обслуговуванні німецькі авто будуть жити довгі роки, зберігаючи високі характеристики. Японські машини робляться більш простими, тому їх дешевше утримувати. Тобто і деталей, які можуть зламатися, у них менше, що і робить японські моделі довговічними.

4. Продуктивність

Німецькі машини славляться продуктивністю, але при цьому японські автомобілі мають великі обсяги продажів за рахунок надійності та доступності.

5. Рейтинги безпеки

І німецькі, і японські моделі домінують в рейтингах IIHS, NHTSA, Euro NCAP, ANCAP і інших. Серед великих SUV німцям взагалі немає рівних.

6. Досвід водіння

Німецькі автомобілі перевершують японські, якщо мова йде про досвід водіння. Німецькі моделі добре показують себе і в місті, і на шосе.

7. Обслуговування і вартість ремонту

Японці прагнуть до великих обсягів виробництва і продажів, тому їх машини повинні відповідати широкому попиту. Німецькі авто більш презентабельні і розкішні, тому і покупців у них менше. Через унікальність деталей і ремонт німецьких моделей обходиться значно дорожче, ніж у широкодоступних простих «японців».

8. Надійність

Японські автомобілі в народі прославилися як найнадійніші моделі. Німецькі марки в цьому плані трохи відстають, тому що експлуатувати їх машини потрібно за правилами. Японці ж розуміють, що кожен буде водити машину по-своєму, тому роблять все, щоб запобігти поломки.

9. Естетика і дизайн

За рахунок дизайну і комфорту німецькі автомобілі значно дорожче японських. Якщо німці прагнуть до елегантності і розкішності, то японцям важливіше мінімалізм і естетика.

10. Співвідношення ціни / якості

Якщо на першому місці стоїть найкраще співвідношення якості і ціни без видатних характеристик, то варто звернути увагу на японські моделі. Але любителям підвищеного комфорту більше підійдуть німецькі бренди.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти