Українцям розказали, як експлуатувати авто в жарку погоду

Спекотна погода впливає на систему охолодження автомобіля, тому при їзді влітку треба дотримуватися деяких правил. Про них розповість «Твоя МАШИНА» .

Двигун

Агрегат перегрівається через засміченого радіатора, поломки вентилятора або датчика вентилятора, пошкодженої крильчатки помпи. Якщо у машини немає електронного управління двигуном, то перегрів може статися через неправильні налаштування карбюратора і запалювання.

Бензонасос

Зношений насос в спеку стає менш ефективним. Справа в тому, що через велику кількість парової фракції в бензині його подача відбувається в меншому обсязі. Причому це стосується як електричних насосів, так і механічних. При такій проблемі насос доведеться замінити.

Гальма

Перегрів гальмівних дисків і барабанів призводить до закипання гальмівної рідини. Через це можуть відмовити гальма, що дуже небезпечно на дорозі. Щоб цього уникнути, слід частіше міняти гальмівну рідину і навчитися правильно гальмувати.

Акумулятор

Акумулятора шкодить не тільки холод, але і спека. При високій температурі батарея швидше розряджається і втрачає свої властивості. Тому важливо стежити за рівнем електроліту в акумуляторі, не забувати заряджати акумулятор. Також варто уникати паркування під сонцем.

Салон

При відсутності водія температура в машині піднімається до 50-60 градусів. При такій температурі можуть розплавитися корпус, роз’єми і інші деталі салону. Тому паркуватися треба тільки в тіні.

Поради для охолодження машини:

• Чи не їздити на високих або низьких оборотах двигуна. Краще підтримувати оптимальний рівень.

• Гальмувати плавно.

• Стежити за температурою охолоджувальної рідини.

• При парковці під сонцем ховати від прямих променів пластикові речі і ємності з рідиною.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти