Чи потрібно новому власнику автомобіля переоформляти страховий поліс на себе

Законом передбачено, що продавець автомобіля має право передати поліс страхування покупцеві або анулювати дію поліса і повернути собі сплачені кошти, а також ці кошти можливо зарахувати в рахунок іншого поліса.

При покупці автомобіля новий власник не зобов’язаний переоформляти на себе страховий поліс, він буде дійсний до кінцевого терміну його дії.

Однак, в такому випадку новий власник автомобіля може відчути серйозні фінансові ризики:

Продавець має право розірвати дію поліса в будь-який час до закінчення терміну його дії, попередивши про це страхову компанію за 30 днів, при цьому страхова компанія не попереджає нового власника про припинення дії полісу, а лише передає зазначену інформацію в базу МТСБУ.

Якщо ж сталася така ситуація, то в разі ДТП страхова компанія не буде відшкодовувати збиток, а при зупинці автомобіля поліцією новий власник автомобіля отримає штраф.

Перевірити актуальність страхового поліса можна в базі даних МТСБУ, але робити це потрібно перед кожною запланованою поїздкою.

Виходить, що новий власник автомобіля може бути впевнений в тому, що його автомобіль застрахований тільки в разі, якщо страховий поліс буде оформлений саме на нього.

Джерело ampercar.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти