Перерахували 7 речей, якими водії гублять свою машину і не підозрюють про це

При експлуатації автомобіля водій навіть не підозрює, що існує безліч речей, якими він ламає автомобіль власними руками і навіть не здогадується про це. Ось кілька популярних моментів неправильної експлуатації.

1. Тиск в колесах

Дуже важливо стежити за тим, щоб тиск в шинах відповідало вимогам, виставленим в керівництві по експлуатації. В іншому випадку страждають самі колеса та інші вузли автомобіля.

2. Високі обороти

Стабільна їзда на високих обертах несе за собою прискорений знос ДВС і незабаром доведеться розщедритися на дорогий ремонт.

3. Рука на важелі

Багато водіїв кладуть руку на важіль коробки передач, але це позначається на небажаному навантаженні на трансмісію.

4. Нога на зчепленні

Постійне утримання ноги на педалі зчеплення призведе до його швидкого зносу. Диск зчеплення починає постійно ковзати і максимально швидко приходити в непридатність. Такою ж шкідливою звичкою є довге утримання зчеплення в пробці або на світлофорі.

5. Старе масло

Автомобільне масло потрібно регулярно міняти і підбирати у відповідності з нормами вашого автомобіля. В іншому випадку у рухомих елементів силового агрегату можуть виникнути великі проблеми. Також буде не зайвим періодично заглядати під капот і дивитися на присутність будь-якої течі з шлангів, патрубків, прокладок.

6. Брудний кузов

Рідкісна мийка автомобіля встане вам в кругленьку суму, якщо справа дійде до видалення іржі з кузова, переварювання порогів і відновлення ЛКП.

7. Короткі поїздки

Важливо розуміти, що найбільше навантаження на вузли автомобіля приходиться в момент запуску і зупинки двигуна, які тільки прискорюють знос внутрішніх агрегатів транспортного засобу.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти