Автолюбителі назвали основні критерії вибору автомобіля

В рамках дослідження експерти опитали 1500 водіїв. Автомобілісти розповіли, за якими критеріями вони обирають новий автомобіль, передає «Твоя МАШИНА» .

Так, 29% опитаних в першу чергу звертають увагу на дизайн автомобіля. Далі йдуть практичність і місткість – ці параметри важливі 16% автомобілістам. 14% проголосували за надійність авто. Для 13% найважливіше потужність мотора, а 10% дивляться на тип приводу.

Приблизно по 9% припало на дорожній просвіт, витрата палива і оснащення. На бренд машини майже ніхто не дивиться – він важливий тільки 3% автолюбителів.

Якщо говорити про старих авто, то 29% звертають увагу на стан основних вузлів і агрегатів. 25% респондентів приділяють увагу стану кузова. 18% спочатку оцінюють пробіг автомобіля.

25% на перше місце ставлять вартість автомобіля. Респонденти оцінюють витрати на обслуговування, ремонт, а також ліквідність і репутацію моделі.

Також експерти поцікавилися, чи збираються учасники опитування найближчим часом купувати автомобіль. Так, 44% дали позитивну відповідь: з них дві третини розглядають вторинний ринок, а інші вважають за краще тільки нові машини.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти