В Україні набирає обертів нова шахрайська схема при продажі автомобілів

В Україні шахраї придумали нову схему обману автомобілістів, передає «Твоя МАШИНА» .

При продажу авто варто бути уважним. Деякі покупці виявляються зловмисниками, які і машину заберуть, і гроші не дадуть. Аферисти можуть почати дзвонити вже відразу після розміщення оголошення.

Під час обговорення умови угоди продавцю запропонують не привертати до процесу нотаріуса, щоб заощадити. Додатково шахраї можуть вішати локшину на вуха про своє нелегке життя і важкому матеріальному становищі. Але також покупець заявить про стабільну роботу і про можливість вчасно виплачувати щомісячну суму.

Якщо продавець погодиться, йому підсунуть договір, де буде вказано, що продавцем отримана вся сума грошей і немає ні слова про розстрочення. Таким чином, виходить, що шахрай дійсно як би купив автомобіль. Потім він поїде, змінить номер телефону і більше вони ніколи не перетнуться.

Якщо подібне сталося, треба відразу звертатися в поліцію. Однак факт шахрайства довести буде складно, так як всі підписи в договорі вже поставлені. Щоб уникнути таких ситуацій, рекомендується укладати угоди тільки в присутності нотаріуса, який може засвідчити факт отримання коштів. Але найкраще буде продати авто в сервісному центрі МВС – там точно все зроблять за правилами.

Джерело stars.ukrainianwall.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти