Водіям розповіли чому потіє скло в автомобілі, і як боротися із зайвою вологою в машині

Скло автомобіля запотіває не тільки в період зміни сезонів. Про те, як боротися із зайвою вологою в салоні, розповість «Твоя МАШИНА» .

Чому запотівають скл

Скло запотіють, якщо в салоні знаходиться відразу велика компанія. Кожна людина при диханні виділяє якийсь обсяг вологи, і вона конденсується. Навіть грубка не завжди зможе впоратися з цією проблемою.

Також на скупчення вологи в салоні впливає порушення герметичності закритих дверей автомобіля. Відбутися це може через розсохла або первинних ущільнювачів гумок.

Третя причина – це забитий салонний фільтр. Цю деталь варто міняти кожен 10 тис. Км пробігу або при кожній заміні масла разом з повітряним фільтром.

Якщо жодна з перерахованих причин не підходить, то справа може бути в установці шумоізоляції. Якщо вона проводилася в гаражних умовах, то при роботі могли перекрити доступ до вентиляційних каналів. Тобто природної вентиляції в салоні автомобіля не відбувається, і вікна починають пітніти. Виправити це зможе тільки фахівець.

Як боротися із зайвою вологою

Швидко осушувати салон зможуть гранули силікагелю, упаковані в мішечок або марлю. Для цих цілей підійде як котячий наповнювач на основі силікагелю, так і фасовані гранули з інтернет-магазину. Однак якщо зайва волога викликана несправностями автомобіля, а не зміною погоди, то силікагель буде марний.

Взимку пітніти вікна можуть через води, яка накопичується на килимках. Рекомендується почекати замерзання води, і потім витрусити лід на вулицю. Якщо часу немає, то можна скачати сніжок і покласти його на килимок. Коли сніг вбере вологу, його можна викинути на вулицю. Щоб волога більше не накопичувалася, слід обтрушувати взуття від снігу, перед тим як сісти в машину.

Також впоратися з обмерзанням стекол можна вирівнюванням температури всередині і зовні салону. Для цього після закінчення поїздки треба залишити двері автомобіля відкритими на 15-30 секунд. Повітря в автомобілі охолоне, але не сконденсіруется, тому що зайва волога вийде на вулицю. Однак робити цього не варто під час снігопаду.

Також запотівання вікон може бути викликано режимом рециркуляції повітря. Включитися він може випадково, особливо якщо машина нова і розташування кнопок ще не вивчено.

Як вже було сказано раніше, при диханні люди виділяють вологу і жирні освіти. Але якщо від вологи позбутися легко, то жир буде накопичуватися шарами. Якщо скла давно не чистилися, то такий наліт можна сплутати з антифризом. Щоб усунути неприємність, досить 3-4 рази на місяць протирати скла антистатичними вологими серветками або обробляти спреєм для очищення РК екранів, і потім насухо витерти мікрофіброю.

Також на внутрішню сторону лобового скла можна наклеїти спеціальну плівку, яка не дозволить склу промерзати до критично низьких температур. Так волога буде конденсуватися менш інтенсивно. Наклеїти плівку можна тільки в спеціалізованих сервісах.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти