Назвали топ-8 автомобільних підстав на українських дорогах: як не потрапити на гачок шахраїв

Шахраї – хороші актори, а їх схеми настільки продумані, що відрізнити підставу від реальної ситуації буде складно. Як не попастися на виверти аферистів, розповість «Твоя МАШИНА» .

Поступися дорогою

Найчастіша схема: водій їде в лівій смузі, а авто ззаду починає моргати фарами натякаючи на прохання дати дорогу. Водій перебудовується в правий ряд, і потім його таранить машина з сліпої зони.

Стрибок пішохода на транспорт

Автомобіль пропускає пішоходів і продовжує рух. Однак з нізвідки з’являється людина і буквально кидається на бампер. Неодмінно є свідки, які будуть звинувачувати водія. «Потерпілий» буде пропонувати ситуацію мирним шляхом, тобто за певну плату.

Збита дитина на парковці біля магазину

Відбувається це зазвичай на парковці біля супермаркету. Водій при виїзді зі стоянки чує удар, за яким слід плач дитини. Прибігає батько і звинувачує водія. Природно, далі йде пропозиція зам’яти все грошима.

Пошкоджене дзеркало

По обидва боки від водія-жертви знаходяться машини. Раптово лунає клацання і з сусіднього автомобіля вибігає чоловік. Він змушує жертву вийти з салону і звинувачує водія в тому, що він зачепив дзеркало. При цьому сліди фарби на дзеркалі потерпілого авто такі ж, як колір кузова транспортного засобу жертви. Від виклику поліції аферист відмовиться і попросить вирішити питання тут і зараз.

Задній хід

На світлофорі шахрай включає задній хід і врізається в передній бампер жертви. Потім він нападає зі звинуваченнями, що це його зачепили, а не він сам наїхав. Також піде історія про важке життя, дитини тощо.

Оформлення ДТП з Європротоколом

Найчастіше такі аферисти знаходяться в автомобілі представницького класу. Відбувається аварія, і шахрай пропонує оформити її за Європротоколом. Якщо жертва погодиться, то аферист попросить заплатити більше 50 тис. Грн за шкоду, при цьому викликати поліцію буде пізно, а залишати місце аварії не можна.

Псевдосбита людина

Жертвою такого обману стають водії вантажівок. Під колеса кидають манекен. Переляканий водій вибігає з машини, щоб допомогти «потерпілому». В цей час салон автомобіля обкрадають аферисти.

Прийоми з дітьми

Діти допомагають розжалобити жертву. Наприклад, можна побачити на дорозі зламане авто, в якому сидить мати з немовлям і випрошує гроші. Або групу підлітків, що йдуть по проїжджій частині з проханням про фінансову допомогу. Але навряд чи всі ці люди правда потребують допомоги.

Як захиститися від афери

Якщо не вдалося уникнути схожої ситуації, то не варто панікувати і піддаватися на провокації. Аферисти грають на психології, тому не треба реагувати на їх прийоми. Необхідно викликати поліцію. Потім можна просто сісти в машину і не розмовляти з шахраями.

При необхідності можна зафіксувати обличчя аферистів, номери автомобілів і наслідки ДТП на камеру. Також можна спробувати знайти свідків, які допоможуть довести невинність. Добре, якщо є відеореєстратор: тоді шахраї відступлять самі.

Джерело hotline.finance
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти