Що може відволожитися в машині восени: слабкі місця і поради водіям

Експерти розповіли, як вологе осіннє повітря впливає на автомобіль, передає «Твоя МАШИНА» .

Інтер’єр

В салоні не варто довго зберігати одяг, ганчір’я та інші речі. Також автомобіль потрібно частіше провітрювати, щоб уберегти оббивку і пластикові деталі від цвілі.

Ущільнювачі

Гумові ущільнювачі погано переносять підвищену вологість, тому їх треба регулярно міняти або змащувати. Також необхідно видувати бруд і вологу, інакше незабаром все окислиться.

Провід свічок запалювання

Якщо волога потрапить на старі високовольтні дроти, які з’єднують свічки бензинового двигуна з котушкою запалювання, то двигун може вийти з ладу.

Вимикачі

Якщо контакти вимикачів зношені, то від вогкості вони можуть окислюватися. Це загрожує помилкові спрацьовування охоронної системи.

Електроніка

Слід уважно стежити за станом електронних блоків, так як волога може стати причиною неправильної роботи, або вони навіть можуть вийти з ладу.

Гальма

Гальмівна рідина вбирає в себе вологу з повітря. Однак при високій вологості гальма можуть зламатися, особливо якщо водій схильний різко гальмувати. Тому якість рідини варто контролювати.

Корозія

Волога викликає корозію кузова, а в сиру погоду вона дає про себе знати ще швидше. Але якщо усунути вогнища корозії, то зайва волога не буде загрожувати появою іржі.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти