Як переоформити машину в Україні за 700 грн: подробиці

В даний час переоформлення автомобіля з одного власника на іншого проводиться в той же момент, коли відбувається його перереєстрація в територіальному сервісному центрі МВС. Однак є кілька умов, передає «Твоя МАШИНА» .

Які документи потрібні для переоформлення машини

Переоформити машину можна в будь-якому зручному сервісному центрі МВС. З собою необхідно взяти такі документи:

• Паспорти та копії ІПН-кодів чинного власника і громадянина, на якого буде оформлятися машина;
• Техпаспорт автомобіля;
• Заява про переоформлення транспортного засобу (заповнюється на місці в ТСЦ);
• Квитанції про оплату за послуги ТСЦ, бланки і номера (оплата у відділенні банку при ТСЦ).

Якщо це не перший продаж машини в цьому сервісному центрі, досконала в цьому році, то також треба пред’явити оціночну (середньоринкову) вартість автомобіля і документ про сплату відповідного податку.

Етапи переоформлення авто

Взявши з собою всі необхідні документи, потрібно показати автомобіль фахівця експертної групи МВС. Він перевірить стан машини і звірить номери.

Потім по черзі треба передати адміністратору ТСЦ всі документи і папери з відміткою експерта. Адміністратор дасть список платежів, які необхідно зробити у відділенні банку при РСЦ.

Потім треба повернутися до адміністратора. Після оформлення угоди і реєстрації він поверне документи. Відразу ж віддадуть новий техпаспорт на машину, зареєстрований на нового власника. На цьому переоформлення автомобіля закінчується.

Скільки коштує переоформити авто

Коштувати переоформлення недорого. Треба буде сплатити такі рахунки:

• Вартість послуги сервісного центру МВС – 153 грн (вітчизняний автомобіль) або 190 грн (іномарка);
• Бланк свідоцтва – 312 грн;
• Номери (Номерні знаки) – близько 178 грн.

Таким чином, загальна вартість складе 650-690 гривень. Якщо все зроблено згідно з планом і працівники сервісного центру швидко виконують свою роботу, то переоформлення займає кілька годин.

Як переоформити машину на себе без господаря

Раніше було популярно передавати автомобіль за дорученням, проте «генералка» може стати в нагоді, щоб переоформити машину на себе без господаря. Довіреність доведеться заздалегідь оформити у нотаріуса, який повинен буде вказати, які саме дії власник машини довіряє вам. Для цього знадобляться ті ж документи, що і при переоформленні машини, і навіть порядок дій той же. Однак звертатися доведеться виключно в сервісний центр за місцем вашої прописки (реєстрації). Генеральна довіреність після переоформлення залишиться в сервісному центрі.

Джерело autocentre.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти