Назвали найбезпечніші авто 2021 року: відео краш-тестів

Європейський ринок по праву можна назвати одним з найскладніших в світі. Для того, щоб отримати тут дозвіл на продаж своєї автомобільної продукції кожен виробник повинен підготувати безліч документів і обов’язково пройти випробування Euro NCAP.

Кросовери Nio ES8 і Lynk & Co 01 взяли участь як раз в таких краш-тестах від європейського комітету. Їх результати серйозно вразили навіть західних фахівців, адже «паркетники» отримали по 5 зірок.

Дітище Geely за фронтальні зіткнення отримало 15 очок з 16 можливих, за бічні – 16 з 16. В результаті безпекa дорослих в машині оцінена в майже неймовірні 96%, дітей в спеціальному кріслі – в 87%. Захист пішоходів виявилася найслабкішим місцем – 71%. А системи безпеки спрацювали на 81%.

Кросовер Nio трохи гірше впорався з тестами, набравши 13,3 бала за фронтальні удари і 12,5 – за бічні. Захист дорослих і дитини оцінюється в 82% і 84% відповідно, захист пішоходів – в 72%. А робота систем безпеки виявилася і зовсім на висоті – 92%.

Як би там не було, обидві моделі з Піднебесної змогли виступити на одному рівні з Audi Q4 e-tron, Subaru Outback і Toyota Mirai. Тобто, змогли обійти маститі іноземні моделі, особливо з точки зору інтелектуальних систем безпеки.

Стежачи за успіхами Xpeng, BYD і MG в Норвегії, стартап Nio вирішив теж спробувати щастя в Скандинавії. 11 червня цього року в компанії оголосили про отримання сертифіката схвалення типу транспортного засобу (EWVTA) на кросовер ES8, що є найважливішим пунктом для подальшої реалізації автомобілів бренду в Європі. Після цього модель можна продавати у всіх країнах Євросоюзу.

Lynk & Co прийшов до Європи ще раніше – в кінці 2020 року, коли був відкритий перший магазин в Нідерландах. Цікаво, що автомобілі бренду можна брати за передплатою – тепер не тільки в Амстердамі, а й Берліні, Гамбурзі, Гетеборзі і Антверпені.

Відзначимо, що Nio і Lynk & Co далеко не перші «китайці», які отримали 5 зірок рейтингу безпеки на випробуваннях Euro NCAP. Ще в 2012 році китайсько-ізраїльський седан Qoros 3 отримав почесне звання найбезпечнішого автомобіля Піднебесної. Що, втім, не врятувало його від ринкового провалу.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти