Водіям порадили не міняти заздалегідь літні шини на зимові

Деякі автомобілісти люблять заздалегідь переходити на зимові шини, коли немає ні натяку на холоду. Однак робити це настійно не рекомендується, передає «Твоя МАШИНА» .

Зимові покришки відрізняються від літніх здатністю їздити по снігу або кірці льоду. У літніх шин канавки протектора набагато менше, ніж у зимових, і вони швидко забиваються снігом. Це в рази збільшує гальмівний шлях, також з’являється ризик заметів. Зимові шини знижують ймовірність аварійних ситуацій подібного плану.

Цікаво, але навіть при температурі -5 градусів літні шини справно справляються зі своєю роботою, якщо асфальт чистий і сухий. Але при подальшому зниженні температури такі шини замерзають і показують погані результати. Зимові шини при осінніх 3-12 градусах тепла теж поводяться гірше – ІХХ гальмівний шлях подовжується. Крім того, шиповані покришки демонструють гірший результат, ніж «липучки».

Тому «перевзувати» машину краще ближче до морозів. Однак якщо в вересні випав сніг і траси завалило, то тягнути в цьому питанні не слід.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти