Водіям розповіли, на скільки зростає витрата палива у автомобіля в дощову погоду

Експерти провели незвичайне дослідження і з’ясували, наскільки збільшується витрата палива в дощову погоду. За приклад взяли Renault Duster з 1,3-літровим турбованим мотором і варіатором, передає «Твоя МАШИНА» .

За даними виробника, за містом такий варіант моделі витрачає 6 літрів бензину марки АІ-95. Але це в умовах ідеального асфальту в сонячну погоду на швидкості до 80 км / ч. Якщо прискоритися хоча б на 10 км / год, то споживання пального збільшиться вже до 7-8 літрів.

Під час руху машини доводиться опиратися повітрю, силі тяжіння і тертя. При збільшенні швидкості автомобіля опір зростає пропорційно квадрату швидкості, при цьому сила тяги на колесах прямо пропорційна кубу швидкості. Таким чином, при швидкості більше 120 км / год кросовер буде витрачати стільки ж палива, скільки і великий позашляховик.

При їзді по калюжах додається також водяний клин – хвиля, що збирається перед передньою кромкою протектора, коли велика частина води йде в сторони. Особливо вплив водяного клина видно, коли в калюжу потрапляє одне з провідних коліс машини. Тоді на подолання невеликих водяних валів витрачається значно більше палива.

На швидкості 70 км / год вода не встигає розлетітися в сторони і стає досить жорсткою, щоб сформувати утримує плівку на поверхні. Покришка втрачає зчеплення з дорогою і починає ковзати по воді. Це може привести до заметів, тому перед калюжами слід знижувати швидкість.

В ході експерименту Duster їхав по калюжах на швидкості 90 км / год, і витрата палива збільшився до 12-13 літрів, тобто майже на третину.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти