Імпорт старих авто в Україну: як перевіряють їх безпеку

Українці повинні зареєструвати ввезені з інших країн автомобілі, перш ніж їздити на них по дорогах України. Також потрібно отримати техпаспорт і держномери. Однак механіки на СТО не можуть оцінити, наскільки автомобіль відповідає цим вимогам, повідомляє «Твоя МАШИНА» .

Сертифікація строго регламентується правилами. Сертифікат відповідності дозволяє допуск до експлуатації авто в Україні, а реєстрація в сервісному центрі МВС допускає автомобіль до пересування по дорогах.

Щоб сертифікувати нові автомобілі, виробники або дилери збирають еталонний екземпляр. Його перевіряють на відповідність усім необхідним вимогам, потім машина отримує сертифікат. Після цього виробник може самостійно підтверджувати відповідність серійних екземплярів даної моделі. При цьому всі країни повинні визнавати ці сертифікати.

Щоб зареєструвати ввезені авто з пробігом, їх потрібно перевірити на відповідність технічної документації виробника і Правил безпеки ЄЕК ООН, прийнятим в Україні.

Орган сертифікації визначає категорію автомобіля і відповідність екологічним нормам. Прийняти рішення орган сертифікації може, спираючись на протокол випробувань виробника або акредитованої лабораторії.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти