Що робити, якщо з глушника тече вода, і чим подібне загрожує “нутрощам” автомобіля

Під час експлуатації автомобіля можна зіткнутися з тим, що з глушника може текти вода. Чи варто побоюватися цього явища, розповість «Твоя МАШИНА» .

Чим небезпечна вода у вихлопній системі

В ідеалі з глушника повинен виходити тільки вихлопної газ і водяну пару. Однак велика кількість води може призвести до прискореної корозії металу. Рідше може з’явитися водяна пробка, коли глушник заповнюється водою практично під зав’язку. Двигун буде працювати на збідненої суміші, що призведе до його неправильної роботи.

Взимку через води глушник може замерзнути, що призведе до розгерметизації зварних швів або розриву банок. Добре, якщо проблема наздожене в місті. Однак якщо це станеться в глухий місцевості, доведеться чекати допомогу, адже з такою поломкою автомобіль їздити не може.

Це стосується надлишку вологи. Невелике скупчення ж нічим не шкодить автомобілю.

Як позбутися від води в глушнику

Волога виділяється при згорянні палива. Але якщо влітку вона йде швидко, то восени і навесні утворюється точка роси, і вся волога в вихлопному газі конденсується на стінках резонаторів. Тому в такий період слід уникати коротких поїздок.

Також причиною підвищеного утворення вологи може стати неякісне паливо. Крім того, бак повинен бути завжди заповнений більше, ніж наполовину. Це дозволить скоротити збагачення вихлопних газів водяною парою, і ризик замерзнути на середині траси значно зменшиться.

Видалити вологу можна, просвердливши отвори в одному або відразу в декількох резонаторах. Це найпростіший спосіб, проте отвори можуть не тільки допомогти позбутися від води, але і погубити машину. Справа в тому, що отвір почне інтенсивно гнити і розширюватися, і в підсумку глушник доведеться замінити. Також частина шкідливих газів може потрапляти в салон.

Тому краще всього просто прогріти банки, що досягається на 4000-5000 об / хв. Робити це краще на рівній прямій дорозі. Потрібно розігнатися до 90-100 км / год на третій передачі і проїхати кілька кілометрів. Після того, як вода випарується, динаміка автомобіля покращиться.

Джерело novate.ru
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти