Пандемія породила нову світову тенденцію: страждає маса водіїв

Через коронавируса спостерігається дефіцит автомобілів, який може викликати зменшення попиту. Більш того, на деякі автомобільні деталі ціни підскочили більш ніж в 300 разів, передає «Твоя МАШИНА» .

Тільки 10% українців їздять на нових автомобілях. Решта 90% користуються старими машинами. Тепер купити транспортний засіб в автосалоні може дозволити собі далеко не кожен. А якщо і знайдеться покупець, то не факт, що йому дістанеться товар, так як виробники не встигають збирати автомобілі через дефіцит мікрочіпів.

Брак почалася через пандемію коронавируса, коли за часів жорсткого локдауна зупинилася робота заводів. Автовиробники прогнозували, що покупців буде набагато менше, тому скоротили замовлення деталей. Тому ціна на чіпи підскочила з 13 доларів до 600, тобто в 300 разів. Через нестачу машин люди стали приганяти битки з США, але і там почалося подорожчання.

При цьому не факт, що в Україну приїде така ж машина, яка зображена в оголошенні. Однак боротися на аукціоні будуть незалежно від стану екземпляра. До слова, великий попит припадає якраз на машини, що побували в аварії або втоплені.

Також велику роль відіграє вартість ремонту б / у авто. Зрозуміти, скільки піде грошей на відновлення, можна тільки коли машину ввезуть в Україну. Тому остаточна вартість автомобіля залишається загадкою до самого кінця.

Раніше покупка автомобіля з США була вигідніше на 30-40%, ніж придбання машини в Україні. Зараз же цей показник не перевищує 10-15%. Це стосується бюджетних моделей автомобілів вартістю до 10 тисяч доларів. Все через те, що виросла комісія аукціону, а також ціни на контейнери для перевезення.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти