В Україні протестували зимові шини для легкових авто: опублікований рейтинг

Експерти назвали кращі зимові шини преміум і медіум класів для легкових авто D-сегмента і середньорозмірних кросоверів, передає «Твоя МАШИНА» .

Тестувалися шини розміру 215 / 65R17, які поширені серед середньорозмірних SUV-паркетників і легковиків D-класу.

1. Continental VikingContact 7

Модель набрала в сумі 9 балів, отримавши в підсумку 5 зірок за безпеку. Шини показала відмінні результати на всіх зимових типах дорожнього покриття – снігу, льоді, мокрому і сухому асфальті. Однак і ціна таких покришок кусається.

2. Nokian Hakkapeliitta R3 SUV

Характеристики цих шин виявилися близькі до попередньої моделі. Ця марка тільки в декількох тестах дала слабину, хоча в сумі було набрано 8,7 бала. За безпеку модель також отримала 5 зірок. Варто сказати, що ціна на ці шини більш приваблива.

3. Michelin X-Ice XI3

Ця шина отримала 4 зірки за безпеку, але в інших випробуваннях показала гарні результати. Однак це вже застаріла модель, яку зараз важко знайти.

4. Pirelli Winter Ice Zero Friction

Ця шина поводиться краще на асфальті, ніж на льоду і снігу. Може, взимку особливо не поганяєш, але на сухому покритті з такими покришками рівних не буде. Ціна теж приваблива, а за безпеку модель отримала 5 зірок.

5. Hankook Winter I * Cept IZ2 W616

Цим шинам не вистачає збалансованості характеристик, так як в деяких ситуаціях вони показують відверто слабкі результати. Наприклад, не вистачає керованості на льоду і снігу, тому сумарна оцінка не вийшла високою. Вартість цієї шини дуже приваблива, але з урахуванням її властивостей в рейтингу безпеки їй присвоїли всього 3 зірки.

6. Toyo Observe Garit GSi5

Японська модель виявилася аутсайдером рейтингу. Найгірше шини поводяться на мокрому і сухому асфальті, однак і по снігу їздити досить складно. При цьому на льоду результати чудові. Також у цій модель досить велику вагу, що збільшує витрату палива.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти