Назвали топ-7 найбільш “популярних” помилок водіїв взимку

Взимку багато автомобілістів роблять одні й ті ж помилки. Про найчастіші з них розповість «Твоя МАШИНА» .

Їхати впритул до авто спереду

Через льоду на дорозі шлях гальмування збільшується, тому слід тримати дистанцію між автомобілями. Якщо різко натиснути на педаль гальма на снігу, то машину може занести.

Перебування в верхньому одязі за кермом

Зимовий одяг сковує рухи і не дозволяє ременів щільно фіксувати тіло. Тому під час ДТП водій може отримати більш серйозні травми.

Не чистити сніг на даху

Стандартно автомобілісти очищають від снігу фари, поворотники і скло, але забувають про дах. Але на швидкості сніг починає розсіюватися і бити в лобове скло водіям позаду.

Бездумно обганяти спецтехніку

Хмара снігу, яку залишають комунальні машини, знижують видимість. Також варто враховувати, що щит спецтехніки для згрібання снігу і льоду перевищує за розміром загальні габарити авто. Про ці фактори не можна забувати при обгоні.

Перевищення швидкості

В Україні по місту можна їздити зі швидкістю 50 км / год. Таке обмеження оптимально, щоб встигати реагувати на перешкоди і сюрпризи. Також на невеликій швидкості легше справлятися із заметами.

Не зменшувати швидкість на трамвайних коліях

При перетині шляхів потрібно стежити за зчепленням покришок з дорогою, так як залізні поверхні стають взимку більш слизькими.

Тривалий прогрів двигуна

Швидкого прогрівання буде досить, щоб салон став теплим. Стояти довше не сенсу, тільки даремно витратяться пальне і час. Адже двигун все одно не зможе досягти оптимальної температури без руху.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти