Як правильно зняти з реєстрації стару машину: найважливіші нюанси

Після аварії або утоплення автомобіль може стати непридатним для експлуатації. Перш ніж позбутися від транспортного засобу, його треба зняти з обліку, передає «Твоя МАШИНА» .

Зробити це можна в будь-якому сервісному центрі МВС, платити за зняття з держреєстрації не потрібно. Треба тільки подати заяву, документ, що засвідчує особу власника авто або довіреність, ідентифікаційний код, свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу і номерні знаки.

Якщо немає номера або свідоцтва про реєстрацію, доведеться писати пояснювальну. У разі крадіжки документів або номерів буде потрібно постанову органу внутрішніх справ про відкриття або відмову у відкритті кримінального провадження.

Однак в знятті автомобіля з обліку можуть відмовити. Наприклад, якщо відсутня хоча б один з необхідних документів. Також причиною для відмови може стати невідповідність фактичних ідентифікаційних номерів вузлів і агрегатів автомобіля тим, які вказані в документах. Крім того, зняти машину з держреєстрації не вийде, якщо транспортний засіб знаходиться в розшуку або під арештом.

Варто також сказати, що після закінчення процедури вибракування автомобіля реєстрація відновленню не підлягає.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти