Як захистити авто від викрадення: п’ять нестандартних систем

Найпростіших протиугінних систем недостатньо для того, щоб стримати викрадачів. Про найнестандартніші пристрої розповість «Твоя МАШИНА».

Замок на капот

Це механічна система, яку можна встановити як самостійний елемент або частину протиугінного комплексу. Замок захищає від зловмисників саме цифрове блокування, яке встановлено під капотом. Працює система так: замок блокує доступ до блокування, яке закільковує всю охоронну систему, при цьому із салону вона не відключається.

Блокування керма

Такий пристрій коштує недорого, при цьому може відлякати деяких викрадачів. Блокування керма можна встановити самостійно або у протиугінному комплексі. Замок блокує кермовий вал, а ефективність залежить від виробника та способу фіксації.

Замок на коробку передач

І тут є кілька способів захисту. Найпростіше – це блокування селектора. Однак такий варіант не найнадійніший, тому що злочинець може розібрати центральну консоль і механічно включити потрібну передачу. Краще встановити такий пристрій під капотом, що також захищений додатковим замком.

Блокування дверей

Ця система може працювати тільки у складі комплексу, тому що вона керується за допомогою іммобілайзера або сигналізації. Часто блокуванням дверей оснащені преміальні авто, в яких також скла обклеюються зміцнювальною плівкою.

Блокування педалей

Для машин з АКПП чи «механікою» існують механізми блокування педалей. Пристрій фіксує педалі в одному положенні. У блокаторі використовуються надійні запірні механізми, які практично неможливо згорнути.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти