Чому краще відмовитися від покупки кросовера

Незважаючи на свою популярність, кросовери та позашляховики мають і мінуси, передає «Твоя МАШИНА».

Кросовери підходять для їзди як містом, так і легким бездоріжжям. Однак такої універсальності вдалося досягти, пожертвувавши ідеальністю кожної з характеристик. Тобто автомобіль гарний скрізь, але потроху. Таким чином, любителям швидкості краще придивитися до хетчбеків, а поціновувачам комфорту – до седанів.

Для експлуатації виключно у місті брати кросовер не рекомендується. Диски нових моделей стають все нижчими, при цьому маса кросовера набагато більша, ніж у седана або хетчбека, тому на розгін потрібно більше часу та енергії.

На бездоріжжі кросовери теж не ідеальні. Головний недолік – це зчеплення. Гідромеханіка дуже боїться перегріву, також кросовер не може буксируватись. Не можна не відзначити ціну кросоверів. Легковики коштують набагато менше, при цьому обслуговування кросовера теж недешеве. Наприклад, шини для кросовера коштують на 10-15% дорожче, ніж для легкового авто.

Кросовери часто мають повний привід, але він не такий ефективний, як це подають. При цьому він набагато збільшує масу автомобіля. Керованість такою машиною теж не така легка, як її описують. Справа знову ж таки у великій масі та високому центрі тяжіння. Тому кросовер може заносити на поворотах.

Джерело /uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти