На що звернути увагу при покупці першого авто: поради новачкам

Після отримання водійських прав чекає ще одне важливе випробування – покупка першого автомобіля. На що звернути увагу розповість «Твоя МАШИНА».

Насамперед важливо, щоб транспортний засіб був безпечним. Так, мешканцям мегаполісів підійдуть малолітражки А- та В-класів. Якщо машина повинна показувати статусність власника, то можна придивитися до седанів. Голові великої родини підійде мінівен або мікроавтобус, а до сільської місцевості добре впишеться пікап. Сьогодні великою популярністю користуються кросовери, переважно завдяки своїй універсальності. Тому така машина також стане гарним варіантом.

Також важливо, чи буде куплено новий або вживаний автомобіль. Машина з автосалону не докучатиме поломками. У разі б/в варіанта варто врахувати меншу надійність та більші витрати на ремонт.

Купувати машину не слід навесні та влітку, тому що в цей період ціни завищують. Тому оптимальним часом стане зима чи осінь. Найвигідніший момент – це під Новий рік.

Перед тим, як укласти договір купівлі-продажу, потрібно перевірити:

• комплектацію та цілісність лакофарбового покриття;
• роботу замків та всіх систем автомобіля;
• роботу двигуна, наявність та рівень рідин у всіх бачках, а також рівень олії;
• машину під час руху, важливо звертати увагу на навколишні звуки як усередині, так і ззовні салону;
• документи: якщо авто в короткий термін змінило кілька господарів, краще відмовитися від покупки.

Наступний момент стосується марки автомобіля. Німецькі виробники славляться якістю деталей та складання, надійністю. При своєчасній заміні олії німецькі двигуни можуть протриматися без ремонту більше 1 млн км. Також гарною репутацією користуються шведські бренди – Volvo та Saab.

Великим попитом користуються корейські та японські марки: Toyota, Lexus, Nissan, Mitsubishi, Huindai, Kia. Також варто відзначити французькі та італійські машини, як Peugeot та Citroen. Вони зручні у місті та безпечні, при цьому їх можна купити за доступною ціною.

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти