Водіям розповіли про правила безаварійної їзди взимку

Взимку збільшується ризик ДТП, тому фахівці привели низку рекомендацій щодо безпечної їзди, передає «Твоя МАШИНА».

По-перше, взимку збільшується гальмівний шлях, оскільки через низькі температури і опади зчеплення машини з дорогою значно погіршується. Тому гальмувати треба трохи раніше. Також заздалегідь потрібно виконувати будь-які маневри, при цьому рухи мають бути більш плавними. При різкому розвороті та гальмуванні машину може занести.

По-друге, взимку не слід часто змінювати смуги, оскільки дорожня розмітка, трамвайні колії та асфальт покриті льодом. Також при маневрах потрібно сповільнюватись. За потреби варто заздалегідь скидати швидкість, а в разі втрати керування — гальмувати плавно, прибравши ногу з педалі газу і паралельно переключившись на нижчу передачу.

Якщо автомобіль занесло, то порядок дій залежить від приводу машини. Так, у разі переднього приводу потрібно зберегти інтенсивність натискання на педаль газу і плавно повернути кермо в іншу сторону від занесення. Якщо привід задній, слід відпустити педаль газу і повернути кермо в бік замету. При повному приводі необхідно залишити ногу на педалі газу та повернути кермо у бік замету.

Особливу концентрацію потрібно підтримувати під час підйому та спуску. На підйомі потрібен плавний розгін без різкого набору швидкості. На спуску потрібно рухатися якнайповільніше, щоб провідні колеса не зірвалися в пробуксовку.

Джерело tarantas.news
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти