Назвали топ-9 порад для українських водіїв

Експерти у сфері автомобілів підготували список порад для водіїв, які допоможуть уникнути неприємних ситуацій.

Почнемо з їзди смугою громадського транспорту. Пункт 17.1 ПДР забороняє рух смугою для маршрутних транспортних засобів (таксі та велосипедисти є винятком), крім ситуацій, описаних у розділі 17. Щоб не потрапляти в пробки та тягучки, краще користуватися дорожніми картами та заздалегідь планувати маршрут.

Убіччя потрібне для того, щоб водій зміг здійснити екстрену зупинку. Наприклад, якщо транспорт вийде з ладу у дорозі. Коли водії вклинюються з узбіччя в загальний потік, вони створюють пробки та потенційно аварійні ситуації. До того ж їзда узбіччям заборонена і карається штрафом — 255 грн.

Автоцивілка – це захист фінансових інтересів учасників ДТП. Якщо ви станете винуватцем аварії, то не тільки платитимете штраф, а й ремонтуватимете транспорт постраждалого.

Паркувати автомобіль потрібно так, щоб він ніяк не заважав іншим учасникам дорожнього руху та пішоходам. Наближаючись до нерегульованого пішохідного переходу, на якому знаходяться пішоходи, водій повинен зменшити швидкість, а при необхідності зупинитися, щоб поступитися дорогою пішоходам.

Після заправки відженіть машину на парковку (на кожній АЗС передбачені такі зони), а потім вирушайте за кавою. Якщо відразу не прибрати транспорт, це паралізує роботу заправки.

Подавати звукові сигнали в населених пунктах забороняється, крім випадків, коли без цього неможливо запобігти дорожньо-транспортній пригоді.

Перемикання уваги водія з дорожньої обстановки на телефон знижує увагу. Є ризик вчасно не зреагувати на дорожню ситуацію, яка змінилася. Як альтернатива, використовуйте гучний зв’язок для розмов.

Якщо ви пропустили свій поворот, слід їхати до найближчого розвороту і в жодному разі не користуватися задньою передачею. Це створює аварійну ситуацію. До того ж, при великому потоці машин на трасі — це смертельно небезпечно.

Джерело hotline.finance
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти