Українцям розказали, як правильно експлуатувати та стежити за авто у зимовий період

Автомобільні експерти підготували для вас дієві поради про те, як правильно експлуатувати машину в холодну пору року.

– Якщо у вас є два комплекти гуми на дисках, а ви не хочете стояти в черзі на шиномонтаж, можете зробити це самі. Але перед цим потрібно зробити кілька маніпуляцій: оглянути гуму щодо проколів, шишок і нерівномірного зносу. Перевірте тиск та подивіться на наявність балансувальних вантажів.

– Перед холодами необхідно обов’язково перевірити залишкову ємність акумулятора спеціальним приладом. Якщо вона маленька, ви можете спробувати підзарядити акумулятор, але краще його замінити.

– У багажнику не зайвим буде наявність лопати, якщо ви застрягнете в снігу і каністра з паливом на випадок снігової засідки. Щітка для змітання снігу, дроти для акумулятора та троси теж мають бути в автомобілі.

– Для того щоб у морози не відірвати ручку дверцят і не пошкодити ущільнювач, потрібно останній змащувати спеціальним силіконовим мастилом. Вона створить жирний прошарок, який не замерзне і не дасть дверцятам примерзнути.

– Поки тепло, замки дверей потрібно змастити спеціальною незамерзайкою, яка витісняє вологу зсередини і триматиме ваш механізм у робочому стані.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти