Якою має бути перша машина у нового водія

Фахівці видання Autospot розповіли, як вибрати найбільш підходящий автомобіль для недосвідченого водія.

Ціна

Для водія-початківця найкраще використовувати автомобіль середнього класу, так як досвід водіння завжди досягається за рахунок неминучого пошкодження машини. Також поширена думка, що дешевий автомобіль – хороший вибір для новачка, але це не так. По-перше, цей транспорт часто потребуватиме ремонту, а по-друге – водій завжди перебуватиме під тиском через побоювання з приводу можливих пошкоджень, а також відсутність мінімального комфорту в таких автомобілях. По-третє, дешева машина, навіть якщо вона нова, не гарантує безпеку водія та пасажирів.

Сегмент

При виборі типу кузова автомобіля слід враховувати маневреність та керованість, об’єм багажника та комфорт, а також його прохідність.

Потужність двигуна

Оптимальний об’єм двигуна для першої машини – 1,0-2,0 л. Силові агрегати з великим об’ємом споживають багато палива. При цьому керувати потужним та швидким автомобілем складніше, а в щільному міському потоці ці можливості взагалі не приносять користі.

Паливо

Двигуни з турбонаддувом меншого об’єму виробляють більше потужності, ніж двигуни без наддуву, але їх термін служби коротший, а надійність нижча. Бензиновий двигун більше підходить водію-початківцю. Дизельні автомобілі більш економічні, але вартість обслуговування вища і вони більш вимогливі до палива.

Коробка передач

В даний час все більше виробників відмовляються від механічних коробок передач на користь АКПП, роботизованих трансмісій і варіаторів, які краще підійдуть драйверу-початківцю.

Безпека та помічники для водія

Бажано, щоб перша машина була оснащена системою активної та пасивної безпеки. Добре мати не тільки повний комплект подушок безпеки, а й різних електронних помічників, таких як: парктроніки, система аварійної зупинки у разі потреби та система контролю сліпих зон.

Рекомендовані моделі

Найкращим вибором для покупки будуть популярні та масові моделі на ринку. Серед них, наприклад, Ford Focus, який відносно доступний і комфортабельний та Toyota Corolla – теж відмінний вибір для водія-початківця. Ця модель надійна, відрізняється низькою витратою палива, міцним кузовом, хорошою безпекою, а також просторим салоном.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти