Водіям розповіли, як захистити кузов свого автомобіля

Автомобільні експерти розповіли, як захистити покриття автомобіля та не витратити на це всі гроші.

Найбюджетніший варіант захистити кузов свого автомобіля, так це при митті або поліруванні наносити жорсткий віск. При нанесенні його на фарбу виникає тонка плівка з антистатичним та гідрофобним ефектом, так що краплі води на машині не затримуватимуться.

Більш надійний спосіб, який не витягне з вас багато грошей – рідке скло. Ця хімія створює спеціальний захисний шар на кузові, який відштовхує воду та створює дуже цікавому блиску. Для нанесення потрібно розтирати рідину по всьому автомобілю та намагатися уникати води три дні, щоб скло встигло затвердіти.

І найдорожчий і надійний варіант – керамічне покриття. Коштує багато, але свої гроші відпрацьовує. Технологія пропонує нанесення на кузов зерен оксиду титану, діоксиду кремнію та інших неорганічних сполук, що є основою кераміки. Саме цей досить серйозний шар кераміки захищає кузов від подряпин, а колір фарби від вигоряння. Також вона має дуже гарний блиск і гідрофобний ефект.

Більш радикальним захистом буде вінілова плівка. Дуже часто її використовують як альтернативу фарбуванню кузова, адже обклеїти авто коштує набагато дешевше. Але в цьому випадку вона може стати непоганим захистом від подряпин і навіть деяких ударів. Плівка досить товста, тому може взяти на себе механічні пошкодження.

Але якщо ви не хочете, щоб зовнішній вигляд вашого автомобіля змінювався, тоді для вас існує прозора поліуретанова плівка. Це найдорожчий вид захисту автомобіля, але найнадійніший. Однак, якщо використовувати дешеву плівку, то при її демонтажі вона може знятися разом з лаком і сенсу від такого захисту немає. І для тих, хто не шкодує грошей на авто, існує поліуретанова плівка покрита керамікою. Такий тандем допоможе вам максимально зберегти кузов машини.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти