Євробляхи більше не в тренді: звідки в Україну найбільше везуть авто

Найчастіше українці привозять автомобілі з пробігом із США та Європи. Продають такі авто на українських онлайн-сервісах, повідомляє «Твоя МАШИНА».

З січня по вересень 2021 року було ввезено зі США близько 135 тисяч автомобілів. Найчастіше йдеться про машини зі страхових аукціонів, після ДТП або з іншими пошкодженнями.

На другому місці знаходиться Польща – звідти завезено 19% авто, тобто 94 тисяч машин. Автомобілі із Польщі можна розділити на дві категорії. Перша – це колишні євробляхи, а друга – старі автомобілі, що ввозяться за офіційною процедурою імпорту. Часто авто з другої категорії було пригнано до Польщі спеціально для перепродажу, тобто вони навіть не їздили польськими дорогами. Проте формально договір купівлі-продажу укладався біля цієї країни, як і відбито у митної статистиці.

Далі йде Німеччина – звідти за 10 місяців поточного року завезено 12,4% машин, що становить 61 тисячу. На четвертому місці йде Литва (11,4%). Далі йдуть Естонія (4,1%), Південна Корея (2,4%). Замикають цей список Чехія (2,3%), Словаччина (1,9%), Угорщина (1,7%), Грузія (1,7%).

Джерело apostrophe.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти