Назвали головні помилки під час водіння

Експерти британського видання “What Car?” розповіли про головні помилки при керуванні автомобілем.

Першою поширеною помилкою є використання ручного гальма на автомобілях з АКПП. В автоматичній трансмісії є власна система зупинки, що активується як Park. Перемикатися на нього обов’язково під час стоянки, так як ручне гальмо може не утримати автомобіль на місці під час паркування на схилі.

Багато водіїв рідко перевіряють тиск у шинах, а це дуже важливо. Також потрібно періодично оглядати колеса на предмет збереженості протекторів, особливо при активній їзді.

Ще однією поширеною помилкою є неправильне використання рециркуляції повітря. Її варто періодично вимикати, якщо машина їде поруч з іншим транспортним засобом. Якщо залишити опцію активованою, то салон почнуть потрапляти вихлопні гази.

Фахівці також порадили відмовитись від прослуховування музики в машині на великій гучності. Через неї водій може не почути сигнал від іншого транспортного засобу або не помітити, як у роботі двигуна відбулися зміни.

Багато водіїв воліють впритул під’їжджати до інших машин у пробках, хоча це небезпечно. При початку руху помилково можна включити неправильну передачу, через що транспортний засіб смикнеться вперед і вдарить автомобіль, що стоїть попереду.

Джерело avtodream.org
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти