Посигналив – заплати штраф: у яких випадках водія можуть покарати

Водію можуть виписати штраф навіть через подання звукового сигналу. Справа в тому, що в ПДР чітко прописані моменти, коли сигналити можна, а коли не можна, передає «Твоя МАШИНА».

Відповідно до ПДР, звуковий сигнал автомобіля вважається попереджувальним сигналам на дорозі, і не всі водії використовують його лише у необхідні моменти. Так, у розділі 9 ПДР зазначено, що попереджувальні сигнали на дорогах заборонено використовувати у населених пунктах, що позначені табличками 5.45 на білому тлі. За межами населених пунктів обмежень немає.

Також прописано, що подавати звуковий сигнал можна з метою попередження, щоб привернути увагу водія автомобіля, що їде попереду під час обгону. Хоча часто автомобілісти сигналять, щоби привернути увагу інших учасників дорожнього руху.

Таким чином, у населених пунктах сигналити можна, щоб запобігти ДТП. В інших випадках сигналити заборонено, інакше можна отримати штраф 510 гривень за ч. 2 ст. 122 КУпАП.

Але варто зауважити, що інспектори поліції практично не штрафують водіїв за порушення цього правила. У той самий час довести порушення цього правила практично дуже складно.

Джерело sud.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти