Водіям розповіли, як максимально ефективно використовувати обігрівач у машині

Експерти дали поради, які спростять водіям життя взимку, передає «Твоя МАШИНА».

Сучасним автомобілям не потрібно багато часу на прогрівання. Необхідної температури двигун досягне однаково лише у русі, тому немає сенсу довго стояти дома. Що раніше машина поїде, то раніше двигун почне виділяти тепло, яке зігріє пасажирів.

Автоматичний клімат-контроль дозволяє налаштувати систему на потрібну температуру, щоб автомобіль швидко прогрівся. Система визначає температуру повітря, що задується в салон, і як тільки повітря, що виходить, стає досить гарячим – збільшується швидкість вентилятора. Водночас підвищення температури та вентилятора до максимуму змусить систему лише збільшити подачу холодного повітря пасажирам.

Більшість водіїв вважає, що кондиціонер дає лише холодне повітря. Насправді він осушує повітря, тому включати його необхідно, інакше скло може запітніти. Коли зовнішня температура опускається нижче замерзання, компресор кондиціонера вимикається. Також не варто включати рециркуляцію, адже тоді в салон не надходитиме свіже повітря.

Якщо в машині багато пасажирів, то боротися із запотівання скла складніше. Можна злегка відкрити вікна, щоб волога йшла. Якщо вікна вже сильно запотіли, потрібно використовувати режим «розморожування». Він автоматично включає кондиціонер та високу швидкість вентилятора, спрямовуючи тепле сухе повітря на лобове скло та часто на передні бічні вікна.

Хоча водієві може бути зручно, якщо обігрівач налаштований лише на низьку швидкість обертання вентилятора. Але це низьке налаштування може не забезпечити достатнього потоку повітря, щоб зігріти людей ззаду. Тому краще підвищити швидкість обертання вентилятора, навіть якщо водієві доведеться трохи знизити температуру.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти