Водіям нагадали про те, як правильно та безпечно пересуватися на автомобілі взимку

Взимку слід зберігати обережність, тому що погіршується видимість і стає гіршим зчеплення. Про те, як їздити в зимовий період, розповість «Твоя МАШИНА».

Звичайно ж, має бути відповідна погоді гума, тобто зимова. Вона дає гарне зчеплення та дозволяє краще контролювати автомобіль. Літні шини за низької температури втрачають свої властивості і можуть призвести до небезпечної ситуації.

Перед поїздкою машину потрібно очищати від снігу, причому не тільки шибки, а й дах. Інакше сніг під час руху відлітатиме в інші машини, заважаючи їм.

Якщо на вулиці ожеледиця, то не варто різко гальмувати. Навіть система ABS не завжди рятує. Якщо ж планується їздити бездоріжжям, то потрібно використовувати допоміжні ланцюги. Цей невеликий і простий аксесуар збільшує прохідність авто бездоріжжям, зменшує замети на слизькій дорозі на невеликих швидкостях і допомагає вибратися з заметів, тому його краще завжди мати при собі.

Також важливо стежити за пішоходами. Через зимовий одяг людина може не побачити автомобіль, тому якщо пішохід збирається перейти дорогу, то краще її пропустити.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти