Українцям розповіли, як правильно експлуатувати та стежити за автомобілем у зимовий період

Взимку утримувати автомобіль стає складніше. Експерти дали поради, як поводитися з автомобілем у зимовий сезон, передає «Твоя МАШИНА».

Часто коли водій має два комплекти шин, він змінює гуму і навіть не дивиться на її стан. Але покришки слід оглядати на предмет проколів, шишок та нерівномірного зношування. Якщо проблем не виявлено, то також потрібно перевірити тиск і подивитися, чи не відлетіли балансувальні вантажі.

Провести діагностику АКБ можна у будь-якого електрика чи магазині з акумуляторами. Там спеціальним приладом подивляться залишкову ємність батареї. Якщо вона маленька, можна спробувати зарядити батарею, але краще просто купити нову.

Крім домкрата, балонного ключа та запаски слід також покласти в багажник лопату, каністру з паливом, щітку для зметування снігу, дроти для акумулятора та трос. Все це допоможе вибратися зі складних ситуацій, які чатують на зимові поїздки.

Замерзлу ручку можна відірвати, якщо надто різко розпочати відчиняти двері. Щоб уникнути такої неприємності, слід змащувати ущільнювач спеціальним силіконовим мастилом. Вона створить жирний прошарок, який не замерзне і не дасть дверцятів примерзнути.

Незамерзання може вирішити безліч проблем. Так щоб ключ не замерзав у замку, коли його вставляєш, можна змастити замок незамерзайкою. Вона витісняє вологу зсередини і триматиме механізм у робочому стані.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти