Водіям розповіли, як правильно буксирувати автомобіль

Часом у дорозі трапляються неприємності, вибратися з яких допомагає трос. Але не всі вміють буксирувати правильно, передає «Твоя МАШИНА».

Для початку, на автомобілі, який тягнути, необхідно включити ближнє світло та аварійку. Якщо розрядився акумулятор або є проблеми з електрикою, потрібно закріпити аварійний знак на задній частині.

Мінімальна довжина троса – 6 метрів. Чим довше трос, тим більше місця для маневру. Якщо трос дешевий і зношений, замість зачеплення карабіном його можна просто прив’язати до автомобіля міцним вузлом. Якщо трос якісний і має хороший карабін, то він кріпиться за спеціальні вуха на несучій частині авто або за гачок, що йде в комплекті з машиною і вкручується у приховане різьблення.

Натягнутий трос потрібно чимось навантажити, щоби при розриві він не вдарив у машину. Якщо немає спеціальних пристроїв, можна накинути звичайний килимок або непотрібну куртку. Якщо трос тріснутиме, то вантаж притисне його до землі і ніхто не постраждає.

На початку руху трос завжди повинен бути натягнутий. Але натягувати його потрібно дуже плавно та обережно, щоб він не порвався. Крім того, при різкому ривку можна пошкодити не тільки трос, а й кронштейн, а також КПП автомобіля, що тягне.

З водієм, який залишився в машині, що буксирується, потрібно підтримувати зв’язок. Можна спілкуватися по системі hands-free, якщо вона є, або ж через гучний зв’язок.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти