Водіям розповіли, чого не слід робити при прогріванні салону взимку

Взимку перед кожною поїздкою доводиться прогрівати салон автомобіля. Про те, як це робити правильно, розповість «Твоя МАШИНА».

Не варто відразу запускати двигун перед тим, як починати чистити автомобіль від снігу. Працюючи на холостих оборотах на агрегат здійснюється велике навантаження, тиск масла у своїй маленьке. У деяких випадках можуть з’явитися подряпини на стінках двигуна, що може призвести до поломки. Тому спочатку потрібно очистити машину від снігу, а потім розпочати рух на невеликій швидкості.

Якщо двері автомобіля безрамкові, то не можна смикати її сильно, якщо вона примерзла – інакше можна залишитися без скла. У таких автомобілях при відкриванні дверей скло спочатку трохи опускається, а лише потім можна відчиняти дверцята. Якщо є опція дистанційного запуску обігрівача, можна його включити, щоб салон і скло прогрілися. Також є старий добрий спосіб із чайником із теплою водою – їй треба полити скло.

Якщо салон треба прогріти швидко, то не варто вмикати вентилятор на максимум. Це лише уповільнить прогрівання двигуна. Краще дати агрегату спокійно нагрітися і вже можна спокійно користуватися клімат-контролем.

Власникам дизельних авто не слід відразу запускати двигун, якщо на вулиці холодніше -15 градусів. Спочатку потрібно повернути ключ запалення, після чого на панелі приладів повинна загорітися спіралька. Це говорить про початок прогріву свічок. Після того, як індикатор згас, потрібно повторити цикл ще 4-5 разів. Так автомобіль повинен запуститися швидше та легше.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти