Назвали електромобілі, які найвитриваліші в зимових умовах

Китайські експерти проаналізували електромобілі і виділили моделі, які найкраще витримують морози, передає «Твоя МАШИНА».

У холодну погоду акумулятори розряджаються швидше, ніж за оптимальної температури. Під час випробувань електромобілі повністю зарядили, а потім вибрали економічний режим руху, максимальний рівень рекуперації, посадили всередину водія та одного пасажира та встановили клімат-контроль на 24 градуси.

На машинах їздили у місті та трасами у спокійній манері. У той момент, коли позначка заряду акумулятора досягла 0%, фіксувався пробіг та порівнювався із заявленим у документах. Місткості акумуляторів і запас ходу в різних моделях різняться, але рейтинг складається виключно з фактичної дальності ходу і не враховує ємність акумуляторних батарей.

ТОП-10 вийшов таким:

1. Nio EC6
2. Xiaopeng P7
3. Zeekr 001
4. Nezha U
5. Gaohe HiPhi X
6. GAC Aion Y
7. Tesla Model Y
8. Geely Geometry C
9. Audi e-Tron
10. Volkswagen ID .4X

Насправді запас ходу дуже відрізняється від заявленого. Так, лідер рейтингу показав приблизно 50% паспортного запасу – 337 км. проти 615 км. У той же час, найпопулярніший у Китаї електрокар Hongguang Mini EV показав найкращий результат у цій сфері – він проїхав 100 км при заявлених 170 км.

Джерело tsn.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти