Чи законна причина зупинки поліцейським із профілактичною метою

Більшість водіїв знають, що якщо їх зупинив інспектор поліції, вони мають право дізнатися причину зупинки. Існує лише 10 причин, чому поліцейський може зупинити водія, передає «Твоя МАШИНА».

Нещодавно інспектор зупинив водія та зажадав документи. Водій не розгубився і попросив дізнатися про причину зупинки. Поліцейський сказав, що це просто «профілактичні заходи». У відповідь автомобіліст заявив, що такого поняття в законодавстві не існує і відмовився пред’явити документи.

Тоді співробітник поліції оштрафував водія на 425 грн. за порушення ч.1 ст.126 КУпАП. Таке рішення водія обурило і він вирішив оскаржити штраф у суді. Розглядаючи справу, суд детально проаналізував ст. 35 Закону «Про Національну поліцію» та не знайшов підстави «профілактичні заходи».

Суд дійшов висновку, що зупинка машини на основі профілактичного заходу не є порушенням водія, тому вимога поліцейський не має права вимагати документи. У результаті штраф визнали незаконним та скасували постанову. Інспектори можуть бути притягнуті до відповідальності за незаконну зупинку.

Джерело auto.bigmir.net
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти